Over mijzelf

Jelly Bootsma, therapeut - Centrum voor Stressmanagement -

Mijn carrière begon ik als administratief medewerkster op een bank. Na een aantal jaren moest ik concluderen dat dit niet het soort werk was waar ik me helemaal gelukkig bij voelde. Zorgen, daar lag mijn hart. De overstap naar de thuiszorg was toen snel gemaakt. Daarnaast sloot ik me aan bij het Rode Kruis waar ik als EHBOer op vele evenementen ben ingezet als hulpverlener. Later gaf ik zelf als gediplomeerd instructeur EHBO les en werd als LOTUS ingezet als slachtoffer bij vaak grote rampen oefeningen. Helaas kreeg ik ook met tegenslag te maken. Ik werd ziek. Vele onderzoeken volgden. Het is heel lang onduidelijk geweest wat er aan de hand was. Uiteindelijk kwam ik in het “alternatieve” circuit terecht. Ik herstelde maar bleef last houden van spanningsklachten. Door alle spanningen die er zijn geweest had ik, na wat later bleek een vorm van hyperventilatie ontwikkeld. Na lang zoeken vond ik ook daar hulp voor in de vorm van ademhalingstherapie. Jammer dat hier in de reguliere gezondheidszorg zo weinig aandacht aan wordt gegeven. Dit resulteert er vaak in dat mensen veel te lang met klachten doorlopen terwijl dit helemaal niet nodig is.

Heel blij ben ik dat deze moeizame en eenzame periode achter mij ligt. Ik heb het geluk gehad goede hulp te vinden. Het heeft mij gemotiveerd weer aan de studie te gaan en zelf een praktijk te gaan starten. Dit is ondertussen 20 jaar geleden. Heel blij ben ik om mensen te mogen begeleiden in een moeilijke periode van hun leven. Omdat ik weet wat het is, kan ik mensen beter invoelen.

Ziek zijn, dat ben je nooit alleen. Dit trekt ook een wissel op je relatie met je partner, kinderen, familie enz. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen ben ik me ook gaan specialiseren in relatietherapie.

Adem is leven, goed ademen is goed leven.

Toen ik in aanraking kwam met het chronische hyperventilatiesyndroom, wist ik dat ik hier iets mee wilde gaan doen. Ik merkte hoe moeilijk het was om hiervoor de juiste therapie te vinden. Daarom volgde ik diverse studies, voor de benodigde kennis.

Het effect van de behandeling opende mijn ogen en heeft me sindsdien niet meer losgelaten. Ik volgde trainingen, aanvullende cursussen en de nodige opleidingen om de ervaringen van de ademhalingstraining te kunnen duiden en vertalen in therapie.

Ik ben dus zo enthousiast over de behandeling op mijn praktijk, omdat ik van dichtbij weet hoe ongelofelijk het resultaat kan zijn.

Werken met ademhaling is praktisch, concreet en het geeft je, als cliënt heel veel mogelijkheden om ook echt iets te doen met je klacht. Je kunt aan de slag. En dan komen de gesprekken, leer je dingen begrijpen, in een ander licht te zien en neem je weer de regie over je leven. Het mooie is, dat je de technieken die je leert altijd bij je houdt.

Uit de kennis die ik tijdens alle opleidingen, cursussen en bijscholingen heb opgedaan maak ik gebruik van de meest efficiënte op elkaar afgestemde methodieken, zoals stressmanagement, TA en RET, oplossingsgerichte therapie, Mindfulness, autogene training waaronder ademhalingsoefeningen, EMDR.

Vergoedingen vinden vaak plaats vanuit de aanvullende verzekering.

mijn motto


Een vogel is nooit bang dat zijn tak breekt, want hij vertrouwt niet op de tak maar op zijn eigen vleugels.


KLACHTEN - relatieproblemen - rouwverwerking - ANGST - traumaverwerking - FOBIE - nerveus -burn-out - STRESS - depressie - HYPERVENTILATIE - paniekaanvallen - slecht slapen - verlies - behandeling - ademhalingstherapie - autogene training -behandelingstraject - tarieven en vergoedingen -

.

cliënt vertelt


Marjan - Nu, na 1 ½ jaar is het gelukt de ...

Jan - Ondanks mijn giropas verlies vond ...

Mandy - Sinds het overlijden van mijn ...

.


Maak een afspraak