Relatietherapie

- Centrum voor Stressmanagement -

Wanneer het in een relatie slecht gaat dan voelen twee mensen zich heel alleen.

Dit is niet zomaar een dipje

boxNatuurlijk, een ruzie hoort er bij. Heel normaal en gezond. Maar, het moet niet te gek worden. Of jullie vermijden elkaar, situaties of bepaalde onderwerpen. Ieder zit op een eigen eilandje. Het gevoel “maatjes” te zijn is verdwenen.

Het ziet er allemaal zo somber uit dat jullie twijfelen of jullie nog wel samen verder moeten gaan. Maar voor jullie definitieve besluiten nemen is er iets wat je tegen houd. Vragen als: “hoe komt het dat we niet meer goed met elkaar kunnen praten? Hoe komt het dat we elkaar aan het kwijt raken zijn? Waardoor zijn deze situaties ontstaan? Wat is er met onze passie voor elkaar gebeurd? Wat staat er tussen ons in?

Wanneer je er samen niet meer uit komt dan kan relatietherapie uitkomst bieden.

Hoe werkt relatietherapie

Omdat iedere relatie uniek is, zijn er geen kant en klare oplossingen. Samen proberen we de neerwaartse spiraal te doorbreken door jullie problemen in kaart te brengen. We zoeken naar oorzaken en naar oplossingen. Daarbij kan het gebeuren dat er onverwachts dieper liggende oorzaken naar de oppervlakte komen. Het kan zijn dat één van jullie worstelt met een depressie of een onverwerkt trauma.

Een betere communicatie, meer plezier samen en een betere manier van omgaan met elkaar zijn voorbeelden van het soort resultaten waar we naar streven.

Jullie moeten wel willen

Dit klinkt misschien als een open deur, maar het is wel waar. Net als bij elke therapie gaan jullie het werk doen. Dat moet je willen. Allebei. Nu kan het gebeuren dat gedurende de therapie één van jullie, of jullie beide tot de conclusie komen dat er geen weg meer is voor jullie samen. Als therapeut/mediator kan ik jullie helpen om op een respectvolle manier de relatie te beëindigen. Zeker wanneer jullie kinderen hebben is het belangrijk dit met zorg en aandacht te doen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Bel mij op 06-55 59 54 65 of stuur een mailtje

 

mijn motto


Een vogel is nooit bang dat zijn tak breekt, want hij vertrouwt niet op de tak maar op zijn eigen vleugels.


KLACHTEN - relatieproblemen - rouwverwerking - ANGST - traumaverwerking - FOBIE - nerveus -burn-out - STRESS - depressie - HYPERVENTILATIE - paniekaanvallen - slecht slapen - verlies - behandeling - ademhalingstherapie - autogene training -behandelingstraject - tarieven en vergoedingen -

.

cliënt vertelt


Marjan - Nu, na 1 ½ jaar is het gelukt de ...

Jan - Ondanks mijn giropas verlies vond ...

Mandy - Sinds het overlijden van mijn ...

.


Maak een afspraak